Novice – september 2021

Drage članice in člani.

Upamo, da ste lepo in aktivno preživeli poletje. Na Društvu bolnikov z osteoporozo Kranj se trudimo, da bi vam tudi v teh časih pripravili zanimiv program. Tako kot vsa leta do sedaj, načrtujemo aktivnosti terapevtskih vadb. Žal tudi letos vstopamo v negotovo sezono 2021/22. Ravnali se bomo po ukrepih, ki jih sprejema Vlada RS Slovenije in pa tudi po odločitvah vodstva šol, kjer vadbe potekajo. V praksi se je namreč letos spomladi izkazalo, da nekatere šole niso dovolile uporabo prostorov zunanjim uporabnikom kljub temu, da so bili ukrepi že sproščeni. V tem trenutku so vsi naši najemodajalci načeloma potrdili sodelovanje , vendar se stvari  do začetka  sezone lahko še spremenijo. Zato vas, spoštovane članice in člani prosimo, da v primeru nejasnosti pokličete v pisarno društva  v obdobju pred začetkom vadbe, kjer boste dobili informacijo, če bo le-ta potekala. V kolikor pa bo za celotno državo veljala prepoved vadb v zaprtih prostorih,  le-teh seveda do preklica ne bomo izvajali nikjer.

V vsakem primeru pa bomo na Društvu omogočili vadbo na daljavo, preko računalnika. Srečevali se bomo v živo  preko aplikacije ‘ZOOM’. Za ta način vadbe potrebujete računalnik, tablico ali pametni telefon ( kamera in mikrofon nista obvezna vendar priporočljiva) , naloženo aplikacijo ZOOM (podrobnejša navodila dobite ob prijavi na vadbo) in nekaj prostora za vadbo doma. Tudi za ta namen smo odprli elektronski naslov dbo.kranj@gmail.com, na katerem do vključno 20.9.2021 zbiramo prijave . Prosimo, da v prijavi navedete kje in kdaj ste vadbo obiskovali do sedaj ter svojo telefonsko številko. Vse informacije glede vadbe boste potem dobili na vaš elektronski naslov.  Mogoče se komu od vas zdi ta način v tem trenutku nesprejemljiv, preveč zahteven. V praksi pa je tako, da je potreben le 1 klik na povezavo, ki jo boste prejeli. V kolikor pa sami niste dovolj vešči za uporabo računalnika, vam mogoče lahko pomaga kdo od vaših domačih.  Prijave bodo možne tudi kasneje, vendar bi vas prosili, če lahko zgoraj naveden datum upoštevate predvsem iz razloga, da se na Društvu lahko primerno in pravočasno organiziramo. Cena vadnine preko ZOOMa je enaka ceni vadnine v telovadnici. Na naveden elektronski naslov lahko vedno napišete tudi karkoli bi vas v zvezi z Društvom zanimalo.

Članarina društva za leto 2021 – vse, ki še niste poravnali članarine za leto 2021 pa še vedno želite ostati naši člani, vas prosimo, da to storite do 30. oktobra 2021 v pisarni društva ali po priloženi položnici. Članarina za leto 2021 je 15, -EUR. V nasprotnem primeru bomo vašo odločitev razumeli kot izpis iz društva, prav tako vam ne bomo več pošiljali naših sporočil. Veljavnost članske izkaznice lahko na podlagi potrdila o plačilu članarine  uredite v pisarni društva v času uradnih ur.

V primeru, da ste članarino v tem času že poravnali, je to sporočilo brezpredmetno.

Pred vami je program, ki smo ga pripravili za vas:

 • SKUPINSKE TERAPEVTSKE TELOVADBE 2021/22

Urnik nekaterih vadb je spremenjen (lokacija, čas), zato prosimo, da si natančno ogledate prilogo. Preverite tudi pogoje in  datum pričetka vadb, ker je ta različen glede na razpoložljivost in pogoje terapevtov. Cena vadbe je 18,- €  za dva (2) meseca.

Vadba v bazenu je 14,- €  za en (1) mesec. (V primeru takojšnega plačila prispevka za vadbo v bazenu za tri mesece (do konca leta) je prispevek 35,- €). Pričetek vadbe v bazenu  20.9.2021!

 • POHODI: Nordijska hoja; Pohod ob polni luni; Pohod Stari grad nad Smlednikom: glej prilogo UGODNOSTI ZA ČLANE spodaj
 • 20 LET DRUŠTVA BOLNIKOV Z OSTEOPOROZO JESENICE: 8.oktober 2021 ob 17.00h , Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Ob 17.00h sprejem gostov, ki mu bo sledil kratek kulturni program in ogled gledališke predstave v izvedbi igralcev Gledališča Tone Čufar. Sledila bo pogostitev v avli gledališča. Odhod avtobusa: ob 15.00 Železniki, 15.15 Škofja Loka Mercator Podlubnik, 15.20 Škofja Loka avtobusna postaja, 15.30 Stražišče, 15.40 Mercator Primskovo, 15.50 Kokrica. Prijave zbiramo v pisarni društva.
 • DAN ODPRTIH VRAT DBO KRANJ: 11. oktober 2021 v Domu KS Primskovo: Ultrazvočne meritve na petnici bodo potekale med 15.00 in 18.00 h. Ob 15.45 pozdrav predsednice DBO Kranj Milene Zupin , ob 16.00 pa predavanje dr. Maje Kozlevčar Živec z naslovom
 • POHOD PO POTEH ŽITNIH POLJ: V okviru praznika KS Primskovo vas vabimo na pohod , ki bo v soboto 16.oktobra 2021. Zbor udeležencev pohoda bo ob 9.30. uri na parkirišču pred Domom KS Primskovo. Prijave na licu mesta.
 • DELAVNICA REFLEKSNOCONSKA MASAŽA STOPAL ZA DOMAČO UPORABO: Refleksna masaža stopal je tisočletja stara masažna tehnika, kjer s potiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih, vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa.

Celotna delavnica je razdeljena na tri zaporedne torke, in sicer 19.10, 26.10. in 2.11.2021 med 8.30 in 11.30 v prostorih GD Zg. Brnik. Vodila jo bo ga. Marija Stele.  Prijave zbiramo v pisarni društva.

 • PREDAVANJE V NOVEMBRU: Fitoterapija kot preventiva in podpora pri zdravljenju osteoporoze. Predavala bo Maria Ana Kolman. Datum in kraj predavanja bomo sporočili naknadno, po lokalnih medijih.
 • NOVOLETNA PREDSTAVA : 16.12.2021 ob 17.00 v dvorani v Cerkljah. Naslov predstave Ljubezen gre skozi želodec. Cena in odhod avtobusa bosta znana kasneje.
 • ORGANIZIRANO KOPANJE : vabimo vas na kopalne izlete v Bernardin v Portorožu: oktober, 2.november in 7. december 2021. Cena: do 30 oseb 22, -€ , nad 30 oseb 20,- €. Odhod avtobusa: 6.30 Šk.Loka, 6.45 Stražišče, 7.00 Globus, 7.10 Mercator Primskovo, 7.20 Šenčur, 7.30 Cerklje. Prijave zaželene do petka pred izletom na telefon 041 424 768.
 • IZLET NA PTUJ :22.10.2021. Voden izlet po mestu, kopanje v termah Ptuj in kosilo. Odhod avtobusa: 6.30 Šk. Loka, 6.45 Stražišče, 7.00 Globus, 7.10 Mercator Primskovo 7.20 Šenčur, 7.30 Cerklje. Prijave lahko tudi po telefonu v času uradnih ur pisarne.
 • ODDIH V STRUNJANU OD 28.9. DO 3.10.2021. Vse prijavljene obveščamo, da bo odhod avtobusa ob 9.00 iz Kranja in ob 9.30 iz Škofje Loke. Če je pri vas prišlo do sprememb (prevoz, odjava) prosimo, da to sporočite v pisarno.
 • PETDNEVNI ODDIH V Talasu Strunjan od 26.11 do 1.12.2021- glej prilogo
 • PISARNA DRUŠTVA BO PONOVNO ODPRTA V PONEDELJEK, 9.2021 MED 9.00 IN 11.00h.
PROSTOVOLJCI: vabimo vse člane, ki bi želeli aktivno sodelovati v društvu, da se nam oglasite. Veseli vas bomo.

V TEM TRENUTKU JE ZA VSE AKTIVNOSTI, KI JIH IZVAJA DRUŠTVO, POTREBNO IZPOLNJEVATI   POGOJ PCT.

VSE ZGORAJ NAŠTETO JE ODVISNO OD EPIDEMIOLOŠKE SLIKE IN UKREPOV VLADE.

Želimo vam lepe jesenske dni in ostanite zdrav, Upravni odbor DBO Kranj

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.